Direktlänk till inlägg 6 juni 2010

Att vara eller inte vara ...?

Av Petra - 6 juni 2010 13:06

Sedan torsdags har vi varit nästan helt avskurna från yttervärlden. Utan fast telefon. Utan Internet (adsl). Och med en mobiltäckning som är under all kritik. I vanliga fall har vi en mycket bra mottagning på mobilen, men tydligen ska allt gå sönder samtidigt.


Vi felanmälde genast och fick då meddelandet att, ja, vi hade rätt, det var ett fel. Och det skulle åtgärdas. Senast den 8 juni. Åttonde juni? Vi felanmälde i torsdags. Det innebär att vi felanmälde den 3:e. Ska det ta fem dagar att fixa felet? Eller är de hemma med familjen under helgen?


Nu kanske ni tycker att jag är gnällig ... "hon kommer ju ut på nätet iaf. Eller hur har hon skrivit det här?" Helt rätt. Jag kommer ut, hjälpligt, med mitt mobila bredband. Tyvärr är det ett j-a skitmodem som inte klarar av att jag skickar ett mejl från Thunderbird. Jag måste alltså gå ut via webmailen för att skicka. Och gissa vad. Där har jag ju ingen adressbok med adresser. Så jag måste kopiera o klistra in alla adresser. Puh.


Det låter väl inte så farligt. Nä, kanske inte, men det blir jobbigt när man har utskickslistor på ett femtiotal adresser ... då känner man liksom att: jag väntar till i morgon. Kanske har vi fått kontakt med yttervärlden då.


Jag vet, jag vet. Vilket i-landsproblem! Inte bara det. Det är ett 2000-talets i-landsproblem. Vad gjorde man förr? Röksignaler? Träffades på kyrkbacken för att få reda på vad som hänt?


Så till alla er som undrar varför jag har stängt av mobilen: jag har inte det. Här finns bara ingen täckning. Förutom om jag står på ett speciellt ställe på gräsmattan. Det går väl bra när det är fint väder, för då är man ju ute och när det då blir mottagning så fullkomligt exploderar det av SMS. Hela fickan börjar vibrera och pipa. Men idag är det lite grått och regnigt. Följaktligen håller jag mig inomhus och bakar istället.

 
 
Ingen bild

Petra

7 juni 2010 17:41

Idag, på eftermiddagen, kom äntligen telefonledningen till liv igen. Samtidigt lyckas de få mobilen att fungera. Så det tog inte 5 dagar utan "bara" 4 dagar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Petra - 17 juli 2015 11:10


Av en del högerskribenter, bloggare och twittrare kan en lätt få bilden att den stora frågan i offentlig sektor är: Vinst eller ej? när det egentligen handlar om något helt annat - och som skribenterna missar med ljusår ... Meningen med offentli...

Av Petra - 5 januari 2015 18:53

Nu är helgerna strax slut och det är dags att ta nya tag på jobbet och i politiken. För mig är det ju lite samma sak, men inte desto mindre, dags att sätta igång och jobba. Som tur var behöver jag inte vara med och planera för något extra val. Istä...

Av Petra - 31 december 2014 15:27

Nu när året nästan är slut är det dags att sammanfatta året som gått. Vad har hänt och vad har inte hänt? Vi börjar med att konstatera att vi alla överlevde supervalåret - och slapp ett extra val. Även om valrörelser är roligt, så är det bäst att h...

Av Petra - 3 augusti 2014 13:15


Nordanstig är en geografiskt komplicerad kommun utan en naturlig central ort. Trots det är Bergsjö utpekad som centralort. Det är också där som kommunhus och KomVux finns. Det borde därför vara enkelt att ta sig dit från alla kommundelar. Så är nu in...

Av Petra - 3 augusti 2014 10:49

Under lördagen deltog Vänsterpartiet på Bergsjödagen i avsikt att informera om vår politik, men även för att samla in pengar till barnen på Gaza.   Därför anordnade vi en vänster-loppis (under parollen Inte till salu.) med allehanda grejor; trehj...

Sök i bloggen

Presentation


Jag bor på landet, men är inte något naturfreak. Med torrdass på gården och vedspis i köket drar jag mitt strå till stacken när det gäller att kyla ner jordklotet.

Boendes på landet har jag inget fast arbete utan arbetar med både det ena och det andra

Besöksstatistik

Kategorier

Följ bloggen

Följ Petras blogg med Blogkeen
Följ Petras blogg med Bloglovin'

RSS

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

3 besvarade frågor

Bloggar

Länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se