Direktlänk till inlägg 18 maj 2008
Idag känner jag mig så himla NYTTIG. Har stått och bakat hällbröd efter eget specialrecept. För att göra den ännu bättre har jag plockat och torkat nässlor som jag malt och satt till degspadet. Det ger en liten smak av grönt te och smakar fantastiskt gott med smör och ost samt en kopp te.
För att kunna se exakt hur nyttigt brödet är har jag plockat ett prov som jag vägt (det vägde exakt 3,2 gram). Nu ska jag torka det för att se hur mycket vatten som försvunnit från provet.
Eftersom jag vet att 100 gram färska nässlor innehåller ca 10 mgr järn så kan jag sedan räkna ut hur mycket järn det finns i 100 gram torkade nässlor. Att sedan väga hur mycket jag har i degen och dela med 45 (antalet brödkakor) så vet jag ganska precis hur mycket järn jag får i mig från varje brödkaka. Smart va!
Jag återkommer med resultatet när det är färdigt.
P.S Det snöade igår ... retfullt för sambon som ställt undan skotern. :-) D.S